Workshops & Optredens

Capoeiraschool samen met de Kriya família verzorgt workshops en optredens voor verschillende

Escola de Capoeira Berimbau de Ouro

Mestre Carne de Cobra richt in 1978 een school op: Associação de Capoeira Regional Berimbau de Ouro dos Irmãos Unidos do Mestre Carne de Cobra. Als Marreta kort daarna in Sete Lagoas een eigen school begint neemt hij die naam over: Academia de Capoeira Berimbau de Ouro. Het is gebruikelijk dat, wanneer je leraar wordt, je de naam van de school van je Mestre overneemt.

Mestre Marreta, Luiz Carlos Afonso, begon capoeira 35 jaar geleden te geven als een van de eerste leraren in Euorope, eerst in Portugal, later in Parijs en vandaag is hij gevestigd in Amsterdam en Montes Claros (Brazilië).

Bij Berimbau de Ouro wordt geen duidelijk onderscheid tussen Angola en regional gemaakt, alles is capoeira. Het ritme is erg belangrijk en bepalend voor het spel. Er is weinig veranderd in het viertigjarige bestaan van de school; de banden, de manier om te spelen. De kleuren die Berimbau de Ouro in het logo gebruikt zijn zwart, als verwijzing naar de Afrikaanse roots; wit, als teken van zuiverheid en vrijheid; en goud, een verwijzing naar de historische en geografische achtergrond van de groep, namelijk Minas Gerais.

Berimbau de Ouro gebruikt een systeem van 7 banden;

De Kriya família komt uit hartje Brazilië en is opgericht door Percussionist Julio Pimentel, Rose Hagen Pimentel en hun zeven kinderen, waarbij de meeste nog bezig zijn met volkscultuur van Brazilië.

Zij brengen al het goede uit hun warme thuisland in hun muziek en dans naar buiten. Capoeira, Samba, Maculêle, Forro, Baião, Maracatu en nog meer Braziliaanse ritmes passeren de revue.

Een optreden van de Kriya Família is een bijzondere belevenis. Niet allen door het hoge niveau muziek dat er gespeeld wordt, maar ook door de aanstekelijke manier waarop zij hun levenslust en enthousiasme voor de muziek en dans op het publiek weten over te brengen.

Een geheel verzorgd optreden of een workshop van deze bijzondere familie staat garant voor een feest waar jong en oud bij wordt betrokken.

Beweging op een speelse manier, de workshop Capoeira & Percussie is interactie! Het leert de kinderen op elkaar in te spelen en stimuleert de zelfexspressie d.m.v bewegen, muziek & zang. De leerlingen worden op een positieve manier gestimuleerd om mee te doen; zingen, klappen, de instrumenten bespelen, het oefenen van de basis aanvals & verdedigings bewegingen en het capoeiraspel in de kring oftewel de ‘roda’! En Capoeira is vooral veel plezier samen maken,…let’s play!